Artikler

Udvalgte artikler

Udvalgte artikler af Kirsten Børsting

Det uendelige univers

2013.

Gasolin synger: “Har du mistet – det gode håb – som du fik i gave – til din barnedåb. Håbet kan mistes og komme ud af syne, når vi mister en af vores kæreste. “Det uendelige univers” er en metaforisk fortælling om de tur/returrejser, Sorg sendte Hanne ud på, efter hun mistede sin søn Anders til en trafikulykke to dage før hans 19 års fødselsdag. Fortællingen er skrevet til Hanne, som svar på den terapeutiske lektie, hun stillede mig en tirsdag eftermiddag i april 2013. 

Drengen som sit eget ansigt

2012.

Et casestudie af følelsesmæssige sikkerhedstemaer i et narrativt terapiforløb med mor og dreng i relation til voldseksponering i familien.

Eventyret om modig mus

Historien er fortalt af en 14 årig pige som har fået hjælp til igen at gå I skole hver dag.

Før covid-19 begyndte vores samarbejde om, at hun gerne ville komme til at gå normalt I skole igen. At gå normalt I skole betyder hver dag at stå op, møde ind I skole og passe sin skolehverdag uden kvalme, ondt I hovedet, ondt I maven og være bange for hvad skolen kan møde dig med.
Covid-19 har støttet pigens proces, fordi den har givet hende ro og plads til at få det bedre og tage et skridt af gangen.

Syv fortællinger om narrativ praksis

2009. Dansk Psykologisk Forlag.

Jeg har bidraget med et kapitel i bogen. Kapitlet hedder “Narrativ Børneterapi med Familiefokus”.

I dialog med diagnosen

Februar 2008. Psykolognyt. 

Med blanding af forundring og nysgerrighed stillede en kollega mig spørgsmålet: Hvordan kan du lave narrativ terapi med børn og unge, som har ADHD eller en anden udviklingsforstyrrelse? Er narrativ terapi ikke bare at lave en historie?

Æggeprinsens eventyr om skilsmisse, sorg & glæde

Ægge-prinsens eventyr er fortalt af en pige på 10 år igennem 4 samtaler. Jeg har skrevet hendes fortælling ned I samtalerne, imens hun har fortalt.
Undervejs har jeg også stillet følelsesmæssigt støttende spørgsmål. Pigen kom til første samtale med sin mor og far. Hun havde været I en skilsmissegruppe.
Da gruppen stoppede fik hun, fortalt med sine egne ord, en meget ubehagelig følelse I kroppen. Den følelse søgte hun og hendes forældre hjælp til at få stabiliseret igennem terapien.

Sorg og seamus som terapihund

Læs emilies lille bog om hvorfor hun holder af seamus.

Han hjalp hende I forbindelse med at hun mistede sin far.

Relationer til dyr og mennesker er betydningsfulde, når du møder sorg.

Som terapihund hjælper seamus børn til at gøre det lettere at tale om det svære.

Kontakt mig uanset hvad du søger hjælp til.

Send en SMS med dit navn og teksten RING TIL MIG.