Robust Psykologhjælp i Aarhus

Æggeprinsens eventyr om skilsmisse, sorg & glæde

Kapitel 1 – Hjælperne

Der var engang en Ægge-Prins som var 10 år gammel ligesom mig.
Den var ikke altid så glad. Ægge-Prinsens forældre var skilte og derfor boede den 7 dage hos sin mor og 7 dage hos sin far. Ægge-Prinsen blev rigtig ked af det, da hans mor og far blev skilt. Og derfor var han ikke altid så glad. Så kom der en dag en fe ud af det blå, på magisk vis, og sagde at Ægge-Prinsen ville kunne få et ønske opfyldt. Ægge-Prinsen vidste ikke helt hvad han skulle ønske sig. Det kunne være alt muligt. Lige fra en lillesøster til en kæmpestor enhjørning.
Men det Ægge-Prinsen ønskede sig allermest var, at hans forældre ikke var skilt. Det var ikke rart, da hans forældre blev skilt. Der var mange ting i hans liv, der blev anderledes. Feen sagde, at det kunne hun ikke gøre noget ved. For kærlighed er kærlighed og det må hun ikke gøre noget ved. Og så ønskede Ægge-Prinsen at blive glad igen. Men det ku Feen heller ikke gøre noget ved, for det var hans humør, og det var kun ham, der kunne gøre noget ved det. Hun kunne selvfølgelig trylle ham glad, men det ville jo virke falsk.
Ægge-Prinsen fik lov til at tænke hele dagen. Og så kom Feen lige før Ægge-Prinsen skulle til at gå i seng og spurgte ham: “Har du besluttet dig for, hvad dit ønske skal være?” Og så sagde Ægge-Prinsen, at han ønskede, at han kunne få et råd til, hvordan han kunne blive glad. Det kunne Feen godt give ham.
Ægge-Prinsen og Feen blev gode venner. De mødte også en Enhjørning og en Tiger som ikke var farlig. De mødte også en Ged. Nu var Æggeprinsen allerede blevet glad igen. Enhjørningen, Geden, Tigeren, Feen og Ægge-prinsen – de fem blev til hjælperne. Hjælperne er dem som giver gode råd til folk. Men kun til børn.

Feen sagde til Ægge-prinsen, at Ægge-prinsen skulle være sig selv. Det var bare det. Han skulle ikke prøve at passe ind. For det er lidt svært at passe ind, når man er en Ægge-Prins og bare et Æg. Ægge-Prinsen vidste, at han var sig selv, da han ikke var den mest perfekte. Han var ikke den alle
gad at være sammen med. Det gjorde ham glad at finde ud af, hvordan han selv var. Det er hårdt, at være den alle vil være sammen med. Og det er hårdt ikke at kunne være sig selv.
At være sig selv betyder for Ægge-Prinsen, at han har sin Mickey Mouse trøje på; at han kan hoppe på trampolin; at han kan få venner som ikke er et Æg. Han går udenfor for at finde venner. Og han bliver venner med forskellige dyr.
Ægge-Prinsen vil helst være venner med nogen som ikke er et Æg, fordi han er bange for at blive brugt til noget, som han ikke vil. De andre stiller sig bare bag i køen. Men Ægge-Prinsen bliver ikke taget, fordi han er Ægge-Prinsen. Ægge-Prinsen var ikke altid glad, fordi der også var noget som var svært med kammeraterne i skolen.
Det var jo en Ægge-skole han gik på. En skole for Æg som ikke bliver brugt til at bage med. Ægge-Prinsen synes det er dejligt at gå på en Æggeskole, fordi han ikke skal bages med. Han er også glad for at være sig selv, fordi han kan snakke meget. Samtidig med at Ægge-Prinsen ikke altid var glad, så var han rigtig glad for sit liv.
Ægge-Prinsen tog sine sutsko og sin Mickey Mouse trøje på, og sin fine skjorte. Og så vidste han, at han ikke bare var en Æggeprins. Han var faktisk også bare snart Ægge-konge. Han blev snart Ægge-konge, fordi hans far snart var ved at dø.

Kapitel 2 – Ægge-prinsen møder en ægge-prinsesse

Ægge-Prinsen mødte en Prinsesse som hedder Ester. Ægge-Prinsessen var også 10 år gammel. Hun var rigtig klog, fordi hun fik 100 % i geografi ligesom mig. Hun fik lov til også at være med i Hjælpernes gruppe.
Mine forældres skilsmisse var overhovedet ikke ligeså slem som alle de andres. Ved nogle af de andre forældres, der kunne forældrene overhovedet ikke snakke sammen. Alle undtagen mig og et andet barn i skilsmissegruppen har selv måttet bestemme, hvor meget de bor hos hvem. Fx var der en, der havde noget med 10/4.
Det var svært, at de ikke kunne snakke så meget sammen og svært at de skulle flytte fra hinanden. Et par år tilbage før skilsmissen. Der blev jeg ved at sige, vi er verdens lykkeligste familie. Og så fredag kommer de hen til mig og siger de skal skilles. Mig og Sofia skulle have haft en legeaftale. De havde købt kage men jeg spiste kun et stykke.
Jeg kan ikke lide at køre forbi det gamle hus. Når jeg kører i bil til skole, bliver vi nødt til at køre forbi der. Jeg havde bare et fedt værelse i det gamle hus. Far startede med at flytte ud af huset. Han flyttede før sommerferien og mor flyttede til efteråret. Jeg blev ved at bo 7/7. For det meste hos mor, for far skulle indrette. Jeg kan tydeligt huske den første aften i fars nye hjem. Der fik vi McDonalds.
Jeg holder mig for øjnene, når vi kører forbi det gamle hus. Dem der er flyttet ind, er der tit. Jeg vil bare ikke se huset og dem som er flyttet ind.

Kapitel 3 – Ægge-prinsens minder fra det gamle slot

Ægge-Prinsens gamle slot er 300 år gammelt. Ægge-Prinsen elskede sit gamle værelse på det gamle slot, fordi det var dobbelt så stort som et normalt hus er. Han havde meget mere plads. Han havde også sit eget private badeværelse, hvor der var boblebad. Og en sauna. Ægge-Prinsen var så glad for det slot, fordi han havde arvet det fra sin tip tip oldefar.
Ægge-Prinsen blev ked af det, da han skulle flytte fra slottet. Han skulle flytte, fordi det var besværligt for hans forældre at blive enige om, hvem der skulle have slottet.
Ægge-Prinsen havde håbet på, at hans forældre var blevet sammen, så de begge to havde slottet. Men de valgte at sælge slottet.
Det var surt, for det var ellers ham som var den næste til at skulle have slottet. Ægge-Prinsen blev rigtig skuffet da slottet blev solgt. Ægge-Prinsen købte en Mickey Mouse trøje, som han kunne trøste sig selv med. Mickey Mouse var god til at trøste Ægge-Prinsen, fordi han og Mickey Mouse var blevet venner en gang. Mickey Mouse og Ægge-Prinsen blev venner, fordi Ægge-Prinsen skulle være med i en Mickey Mouse film.
Når Ægge-Prinsen skulle tænke tilbage på sit gamle slot, skulle han køre forbi det eller også bare tænke på det. Ægge-Prinsen håbede, at der stod et “Til salg” skilt ved det gamle slot, når han kørte forbi. Ægge-Prinsen håbede, at han kunne købe det for sine egne penge, for så mange penge havde han. Ægge-Prinsen havde haft gode venner som hed Karen og Birke og det var pga slottet. Fordi de var hans tjenestepersoner.
Ægge-Prinsen valgte og simpelthen stjæle et til salg skilt og sætte det foran slottet. Ægge-Prinsen havde svært ved at acceptere, han ikke boede i det gamle slot mere, fordi der havde han sine bedste venner. Og de boede der stadigvæk. Ægge-Prinsen fandt ud af, at hans gode venner altid var ude i haven, og derfor listede han sig altid ud i haven, så de kunne lave noget. Vennerne sagde: “Hej Ægge-Prins”, for det var hans navn. De legede tag fat. Eller også gyngede de bare.
Men så en dag satte dem der ejede slottet det til salg. Ægge-Prinsen gik over til ejendomsmægleren og sagde: “Jeg vil gerne købe slottet.”
Ejendomsmægleren sagde: “Er du ikke lidt for ung til det.” “Nej”, svarede Ægge-Prinsen og sagde videre: “Er du ikke lidt for gammel til at være ejendomsmægler.” Og så købte Ægge-Prinsen slottet for 7 millioner kroner.
Ægge-Prinsens bedste minder fra tiden i det gamle slot var, at han altid legede tagfat med Karen og Birke. Ægge-Prinsen lagde et billede op på
instagram og sagde: “Hej små børn, hvis jeres forældre er blevet skilt og flyttet fra jeres yndlings hus så bare stjæl et til salg skilt og så skal alt nok løse sig.”
Ægge-Prinsen så et lille barn gøre, som han havde rådet det til og så sagde han: “Nej, nej lille barn du må ikke stjæle.” Barnet sagde: “Jojo lille
Ægge-Prins, du har selv sagt at man gerne må stjæle skilte.”
 Ægge-Prinsen svarede: “Men jeg mente det jo ikke.” Nå, men det er ligemeget.
Så viste det sig at være, at det var slottet, hun – det lille barn, stillede et “Til salg” skilt foran. Ægge-Prinsen sagde: “Nå var det der du boede. Det er lige meget jeg sætter aldrig mit hus til salg.” Den lille pige sagde: “Hvor er din mor og far, så jeg kan diskutere penge med dem.” Så svarede han: “Jeg bor alene.” Hun sagde: “Det kan du ikke.” Han sagde: “Jo jeg kan.” Hun sagde: “Er du ikke lidt for lille til at købe huse.” Han sagde: “Er du ikke lidt for lille til at stjæle skilte.” Ligesom når ens mor og far bliver skilt, så kan man føle sig for lille til at gøre noget ved tingene, og man kan bare følge med så godt man nu kan.

Kapitel 4 – Bomulds sokker

Bomulds sokker er dejlige at have på. De er bløde og derfor gør de en glad. Det er Ægge-Prinsen enig med mig i. Derfor går Ægge-Prinsen hele tiden rundt med dem på. Han har dem stadigvæk på under sine hjemmesko. Men så en dag, så han hende den lille pige gå med de samme bomulds sokker som ham, og det blev han lidt sur over.
Derfor sagde han: “Hov, hov lille pige, du må ikke stjæle mine sokker.” Og så sagde hun,: “Jeg har ikke stjålet nogens sokker.” Men det troede Ægge-Prinsen ikke på. For den dag havde han ikke sine bomulds sokker på. Så sagde den lille pige: “Prøv selv at gå hjem og kig i din sokke tingeling.” Det gjorde Ægge-Prinsen så og der fandt han bomulds sokkerne. Og så tog han dem på og gik tilbage, og så at pigen faktisk havde en lyserød kant på hendes bomuldssokker, så det var ikke Ægge-Prinsens sokker, hun havde på.
Så sagde Ægge-Prinsen undskyld til pigen, og så blev hun sur på ham, fordi han havde beskyldt hende for noget, hun ikke havde gjort. Men alle andre holdte med Ægge-Prinsen, for han havde jo sagt undskyld, og så gik pigen. Dagen efter så han hende igen, og hun undskyldte, fordi hun var blevet sur. Så sagde han: “Det er okay. Alle har en dårlig dag.“

Læs mere om børnepsykolog hos Robust Psykologhjælp.

Har du lyst til at læse mere?

Se mine andre blog-indlæg & cases