Robust Psykologhjælp i Aarhus

Samskabelse af sammenhænge imellem inder,- og yderverden giver ro

Fortalt af kvinde i begyndelsen af 20`erne som har mødt Modgange i form af ADHD og mobning i folkeskoleårene.

“Hmm, altså, jeg tror måske, at jeg kan mærke en forskel i, hvordan jeg sådan helt fysisk har det. Jeg er blevet mere rolig med mig selv. At jeg ligesom husker at trække vejret…”
“Jeg er virkelig blevet opmærksom på, hvorfor jeg har det, som jeg har det, altså. Og der er så mange af tingene, der hænger sammen i mit liv, og det har jeg sådan fundet ro i på en eller anden måde.”
“Ja, altså, at der er nogle af de mønstre jeg har i mit liv, der går igen, fordi jeg tillader dem det. Øhm, ja, jeg tror bare, jeg er blevet så opmærksom på rigtig mange af de ting i mit liv, som sådan noget, som at jeg er blevet mobbet, det vidste jeg ikke, der var et traume, altså. Og kan lige pludselig godt se nu, at det jo har den største betydning for, hvordan jeg har det i mit voksenliv, altså.”
“Øhm, og det er det, jeg har fået allermest ud af, det er det, at jeg ligesom har fundet, ja sådan byggestenene for, hvorfor jeg er, som jeg er, og hvorfor jeg gør, som jeg gør. Jeg synes, det er virkelig dejligt endelig at være nået frem til det også.”
“Jamen, hun hjalp mig med at lave nogle koblinger, som jeg ikke selv kunne se. Og så var det ikke engang altid hende, der sagde det. Lige pludselig så klikkede det bare for mig, og så blev jeg sådan helt: “Åh” [trækker vejret ind som chok/indsigt]. Som om mit hjerte stoppede, fordi jeg bare var sådan “Okay shit mand”. Og så bliver man lige pludselig, altså så kommer man jo i tanke om, hvorfor man går til psykolog, og hvorfor det er, at man betaler for det. Altså, jeg synes, det er mega fedt, at jeg ligesom, ja det blev peget ud for mig.”

 

Inspireret af aktionsforskning og som led i min udvikling af Narrativ SOMA terapi, lavede jeg foråret 2022 en kvalitativ interview undersøgelse med det formål, at lære af mine klienters erfaringer igennem deres beskrivelser af, hvordan de har oplevet kontekst, krop og sprog inddraget i deres terapier.

Jeg udviklede en semi-struktureret interviewguide og Amalie, psykologistuderende på Aarhus Universitet interviewede klienterne, og transkriberede efterfølgende alle interviews. Vi fik 200 siders data. Jeg har menings kondenseret data i de temaer, klienterne har italesat som betydningsfulde for deres psykoterapeutiske forløb.

Du kan her på Feedback Fortællinger læse alle 9 vignetter som giver dig et lille indblik i, hvordan psykoterapeutisk behandling hus Robust Psykologhjælp kan opleves.

Tak til Jer som har deltaget i interviewundersøgelsen og for Jeres tilsagn til at dele Jeres feedback fortællinger. Det er et betydningsfuldt bidrag til udvikling af psykologers psykoterapeutiske kompetencer og en hjælp til dem som søger psykologhjælp, at de kan få Jeres erfaringer fra klient perspektivet.

Har du lyst til at læse mere?

Se mine andre blog-indlæg & cases