Robust Psykologhjælp i Aarhus

Belastningsreaktion, angst og ocd

Angst, depression, stress, træthed og OCD er de ting jeg har kæmpet med, i lang tid alene inde i mig selv, indtil min mor fandt en psykolog.

Jeg ville ikke med ind til Kirsten første gang da jeg var 13 år, for jeg var hunderæd for at skulle snakke om mig selv og for at lukke op omkring mine problemer. Men allerede efter første samtale kunne jeg mærke Kirstens oprigtige interesse i mig og hvordan jeg havde det. 

Jeg har ingen anelse om hvad en psykolog skal gøre. Jeg ved bare, at Kirsten lige præcis ved, hvad jeg har brug for og derfor retter hun vores samtaler efter det. Kirsten kan både ”psykologsnak” og samtidig også bruge sin egen person som eksempel, så jeg ikke føler mig unormal, selv når jeg har haft det svært.

Jeg skal have visualiseret tingene, så derfor har det været en kæmpe hjælp at kunne formulere mig via dyrefigurer, tegninger, og en form for rollespil. Ofte har Kirsten skrevet og tegnet ting på et whiteboard, hun har i lokalet og det har også været en kæmpe hjælp til at forstå mig selv og mine problemer.

Og når trætheden har banket på og jeg ikke har kunnet snakke mere, har hun kunnet se det på mig, og jeg har lagt mig ind i lokalet ved siden af på sofaen for lige at tage en slapper.

Selvom jeg ikke har et ugentligt forløb mere, bruger jeg stadig Kirsten i ny og næ, f.eks. fordi jeg har skiftet skole. Selv efter et helt år uden samtaler, har jeg kunnet komme tilbage og blive mindet om hvad det er jeg har lært og  hvordan jeg skal bruge de værktøjer jeg har fået. Jeg tror ikke det kunne have ladet sig gøre at komme tilbage uden den tryghed jeg har følt der har været hver gang.

– “Line, 17 år”

Kirsten blev ankeret i at få vores datter på højkant igen, da vi for år tilbage stod med en sårbar, følsom pige:

Angstanfald. OCD. Træt, energiløs, kæmpe fravær i skolen. Og et stående tilbud om lykkepiller til vores 14-årige datter fra vores praktiserende læge. Det var virkeligheden for nogle år siden, hvor vores familie, far, mor og tre døtre, gennem længere tid var maksimalt presset ifht. alvorlig sygdom hos flere familiemedlemmer. Line blev som midterbarnet klemt og overset, så det resulterede i meget alvorlige overbelastningsreaktioner.

Vi blev anbefalet Kirsten og det har været vores lykke og redning.

Kirsten blev et supplement til os forældre og et helle for Line.

Kirsten er konstruktiv, fornuftig, handlekraftig og udstyret med faglig tyngde og empati.

Line slap for lykkepillerne (som for nogle kan være en god hjælp, afhængig af problematikken).

Gennem et længere forløb hos Kirsten er vi i dag forældre til en nu moden ung kvinde, som ved hvad hun kan, hvad hun vil og hvornår nok er nok. Kirsten er stadig med som sparringspartner i ny og næ gennem skoleskift (efterskole og gymnasium), og de gode råd og værktøjerne udleveret fra Kirsten virker!

– “Hanne, mor”

Læs mere om børnepsykolog hos Robust Psykologhjælp.

Har du lyst til at læse mere?

Se mine andre blog-indlæg & cases